Teamfoto AB vakwerk

Jack Hogervorst – AB Vakwerk

door Henk Vroom | 10 april 2019 |

Probleemstelling

We zijn als AB Vakwerk Agri dagelijks druk met het invullen van tijdelijke personele behoeften bij onze klanten door middel van het leveren van onze Agri experts. Omdat we per 1 september gingen starten met een geheel nieuwe werkwijze leek het ons een goed idee om daarvoor een teambuilding dag in te plannen. Deze moest als doel hebben om elkaar zowel privé als zakelijk beter te leren kennen. Wat hebben we aan elkaar en wat hebben we met elkaar waren vragen waar we mee aan de slag wilden. Omdat we Henk Vroom kenden vanuit ons netwerk zijn we op het spoor gekomen van GezondBoerenVerstand.

Aanpak GezondBoerenVerstand

We hebben het geluk gehad dat we precies ook op 1 september een teambuilding dag konden plannen. Of beter gezegd, we gingen een 24 uurs programma volgen met overnachting op de GezondBoerenVerstand boerderij. We zijn begonnen met het in kaart brengen van onze individuele en teamdoelstellingen. Omdat de meesten van ons ervaring hebben met agrarisch werk hebben we flink aangepakt en konden we zelfs twee keren melken. We zijn daarnaast aan de slag geweest met schapen drijven en het controleren van de hoeven. Eén collega vervulde hier de rol van teamleider en ontpopte zich als een heel natuurlijk leidinggevende. Iedereen was er positief door verrast. We hebben vanuit diverse werkvormen feedback aan elkaar gegeven hetgeen heel verhelderend werkt omdat je daardoor beter weet wat je aan elkaar hebt. We sloten af met een werkvorm waarderend interviewen. Vanuit deze waarderende interviews gingen we succesfactoren bepalen, van waaruit we gingen dromen hoe ons team over één jaar zou functioneren als we al die succesfactoren in zouden zetten. Dat leverde aantrekkelijke toekomstvisies op die veel energie gaven.

Resultaat

Door de aanpak van Henk en Roger zijn we van de ene activiteit in de andere werkvorm gerold. Daardoor verslapte onze aandacht geen moment en hebben we veel eruit kunnen halen. Ons belangrijkste doel om meer vertrouwen en verbinding te creëren is ruimschoots gehaald. Het is inmiddels weken later en ik ben nog bezig om binnen AB Vakwerk meer teams aan te moedigen hetzelfde te gaan doen. Een onvergetelijke ervaring, en vooral ook met veel resultaat !

Wil je meer weten over coaching op basis van gezond boeren verstand? Neem dan contact met mij op. Tel: 06-53789002

Henk Vroom
Oprichter en teamcoach Gezond Boeren Verstand

Locatie boerderij

De Stadshoeve
Zunderdorpergouw 29
Zunderdorp (bij Amsterdam)

Contact

GezondBoerenVerstand.com
Henk Vroom
Pieter de Molijnlaan 19
3764 SB Soest
Tel: 06-53789002
E-mail: henk@gezondboerenverstand.com