Sturen op teamdynamiek

Zorgt voor de juiste energie

Creëer energie

Pijler 4:

Het boerenwerk kan niet altijd door de boer alleen worden gedaan. Vaak is het nodig om samen te werken met ingehuurde vakkrachten om het werk gedaan te krijgen. Specialisten als de veearts, een adviseurs voor bodembeheer en veevoer hebben een belangrijke rol. Dit vraagt om een open houding waarin ieder vanuit zijn of haar discipline maximaal bijdraagt aan het succes van de boerderij. Hoe meer de samenwerking als plezierig en zinvol wordt ervaren, des te beter wordt ieders inbreng.

De vierde pijler gaat over teamdynamiek, leiderschap en gedrag. Wat werkt en wat werkt niet? Hoe werkt het team samen? Er zijn verschillende instrumenten waarmee je dit inzichtelijk kunt maken en die ervoor zorgen dat je het goede gesprek met elkaar kunt voeren. Dat gesprek begint met kwetsbaar vertrouwen; met dat mensen hulp durven vragen, open en eerlijk naar elkaar zijn en lef durven tonen. Elkaar beter leren kennen en inzicht in ieders drijfveren, behoeften en voorkeursgedrag helpen bij het creëren van een goede teamdynamiek. Wanneer onderwerpen als gedrag en leiderschap bespreekbaar zijn, kunnen daarin ook de juiste keuzes worden gemaakt.

Als dit goed georganiseerd is en teamleden nemen met hart en ziel hun verantwoordelijkheid, ontstaat er positieve energie in het team. Overleggen zijn to the point en goed voorbereid, mensen doen wat ze moeten doen en durven hun grenzen te verleggen. Zo groeien zij als mens en als professional.

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op zoek naar een maatwerkoplossing?
Ik help je graag verder.

Locatie boerderij

De Stadshoeve
Zunderdorpergouw 29
Zunderdorp (bij Amsterdam)

Contact

GezondBoerenVerstand.com
Henk Vroom
Pieter de Molijnlaan 19
3764 SB Soest
Tel: 06-53789002
E-mail: henk@gezondboerenverstand.com