Wat is de bestaansreden van jouw team?

Doorleef de bestaansreden

Pijler 1:

De meeste boeren ervaren hun beroep als ‘reden van bestaan’. Ze oefenen niet alleen hun vak uit, maar zijn vooral ook boer. Hun bestaansreden is helder en heeft vaak te maken met het doorgeven van de boerderij aan de nieuwe generatie en het zorgdragen voor de natuur en het vee. Dat zit in hun genen.

Wat is de bestaansreden van jouw organisatie, team of MT? Hebben jullie de missie en visie helder?

Het is belangrijk dat op elk niveau in de organisatie duidelijk is wat de stip op de horizon is. Daarom beginnen we deze stap met vragen als: Wat zou er gebeuren als dit team er niet is? En ‘Wat mogen anderen verwachten van dit team of jullie organisatie?’. Als een team de bestaansreden écht doorleeft, is het veel gemakkelijker om de juiste doelen en bijbehorende prioriteiten te stellen. Dat geldt op ieder niveau. Want de bestaansreden van een organisatie is niet automatisch ook de ‘stip’ voor een team. En ook voor teams onderling kan dit verschillen. Een afdeling Finance heeft immers een andere bestaansreden  dan de afdeling Marketing.

Het formuleren van de bestaansreden hoeft niet veel tijd te kosten. Het leidt tot een aantal korte, bondige zinnen die kernachtig weergeven waar de organisatie of het team voor staat en verantwoordelijkheid voor neemt. En dat is belangrijk, want het geeft richting en energie!

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op zoek naar een maatwerkoplossing?
Ik help je graag verder.

Locatie boerderij

De Stadshoeve
Zunderdorpergouw 29
Zunderdorp (bij Amsterdam)

Contact

GezondBoerenVerstand.com
Henk Vroom
Pieter de Molijnlaan 19
3764 SB Soest
Tel: 06-53789002
E-mail: henk@gezondboerenverstand.com