Zonder plan ben je overgeleverd aan toeval

Maak een plan

Pijler 2:

Als boer heb je een plan voor het jaar, voor de verschillende seizoenen en periodes daarin. Op basis van kennis en ervaring weet hij of zij wat er wanneer op het land gedaan moet worden. Ambities krijgen vorm in veranderingen in de bedrijfsvoering en bijbehorende nieuwe werkwijzen of processen. Zonder een goed plan en de juiste mensen aan boord om dat te realiseren, zou de boerderij niet lang functioneren.

Deze tweede stap sluit naadloos aan op de [eerste pijler]. Als de bestaansreden helder is, kan een team doelen gaan stellen en die SMART maken. Wat wil je het komende jaar bereiken en hoe ga je dat doen? Het is belangrijk dat je je plan kunt ‘vastpakken’ en meetbaar maakt. Is er al een jaarplan? Haal het uit de la en loop er samen nog eens doorheen. Zijn de juiste mensen aan boord en zijn de processen goed ingericht? Centrale vraag bij deze stap is: wanneer vinden we als organisatie of als team dat we het goed doen? Als iedereen achter het antwoord op deze vraag staat, zul je zien dat je team de juiste dingen gaat doen!

Het stellen van de juiste, concrete doelen, deze prioriteren en daarop sturen is één van de belangrijkste uitdagingen van een organisatie of team. Bij GezondBoerenVerstand zorgen we ervoor dat dit geen theoretische oefening is, maar dat de doelen recht uit het hart van de teamleden komen en levend blijven. Zodat iedereen zich maximaal verbonden voelt en gemotiveerd is.

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Op zoek naar een maatwerkoplossing?
Ik help je graag verder.

Locatie boerderij

De Stadshoeve
Zunderdorpergouw 29
Zunderdorp (bij Amsterdam)

Contact

GezondBoerenVerstand.com
Henk Vroom
Pieter de Molijnlaan 19
3764 SB Soest
Tel: 06-53789002
E-mail: henk@gezondboerenverstand.com