After Corona Workshop: Dag lockdown, hallo team!

Tijdsduur8-9 uur
Aantal pers.vanaf 6-12
Prijs vanaf € 1950

After Corona Workshop: Dag lockdown, hallo team!

Eindelijk, het kan weer! De boerderij is de ideale plek om na de lockdown als team weer samen aan de slag te gaan. Er is genoeg ruimte om afstand te houden en werken doe je heerlijk in de frisse buitenlucht. Okay, met een vleugje koeienmest…

Kom je met jouw team een hele of halve dag naar de boerderij? Kijk elkaar weer in de ogen, hoor en voel hoe het met iedereen gaat. Kom opnieuw met elkaar in contact en maak een frisse start!

 • Een hele dag op de boerderij met jouw team voor een frisse start;
 • Vooraf telefonische of face-to-face intake, gericht op concrete teamdoelstellingen voor deze dag
 • Actieve teamsessie met volop ruimte om diverse onderwerpen te bespreken
 • Als team aan de slag met echt boerenwerk, afgewisseld met reflectie op gedrag en leiderschap
 • Draagt bij aan meer onderling begrip en verbinding en daarmee aan gezamenlijke energie vooruit
 • Inclusief heerlijke boerenlunch
 • Na afloop borrel met lekkere hapjes

Wij leveren maatwerk in het creëren van de juiste uitdagingen voor jou en je collega’s

Unieke After Corona Sessie: Dag lockdown, hallo team!

Wat is het lang geleden dat je elkaar écht hebt gezien. En wat voel je de behoefte om met elkaar te reflecteren en te zien en horen hoe het met iedereen in jouw team gaat. Hoe is een ieder met de lockdown omgegaan en wat heeft deze periode jullie als team geleerd?

Om daarna vooruit te kijken. Welke consequenties heeft de corona-crisis voor ons werk en de manier van samenwerken? Gaan we terug naar hoe we het deden? Of gaan we meer vanuit huis werken, in combinatie met dagen op kantoor? En hoe zorgen we dan voor de juiste afstemming? Grijp de kans die deze crisis ons biedt en boek een After corona workshop op de boerderij.

Na ontvangst, kennismaken en bespreken van het programma gaan jullie aan de slag. Jij en jouw teamleden trekken overals en laarzen aan en gaan het echte boerenwerk doen. Bijvoorbeeld schapen drijven, hekken timmeren, stallen uitmesten, koeien melken; noem het maar op, op de boerderij is genoeg te doen. Tijdens het werk reflecteer je als team op hoe jullie het werk oppakken, verdelen, uitvoeren en erover communiceren.

Daarnaast is er voldoende tijd om als team te reflecteren op de afgelopen periode. En om vooruit te kijken. Wat wordt de focus van de komende tijd? Hoe richten we onze samenwerking in? Zo leren jullie veel over samenwerken, communicatie, leiderschap en strategie. En daarbij hebben jullie ook nog eens veel plezier, want dit maak je als team niet vaak mee. Hoe gaaf is dat!

Voorbereiden

Een succesvolle teamsessie begint met een goede voorbereiding. Daarom gaan we eerst met jou en misschien ook een aantal collega’s in gesprek. Dat kan telefonisch of face-to-face. We brengen de situatie en de uitdagingen in kaart. Waarvoor is het team verantwoordelijk? Hoe is het team opgebouwd? Wat zijn de uitdagingen? Welk effect heeft de lockdown gehad op het werk en het team? Welke persoonlijke- of teamvaardigheden moeten verder ontwikkeld worden? Kortom, wat zijn de teamdoelstellingen voor deze ‘After Corona workshop’?

Leren door te doen en goede gesprekken

Op basis van de input ontwikkelen we met elkaar een maatwerkprogramma waarbij de deelnemers het echte boerenwerk doen, afgewisseld met reflectie en goede gesprekken. Over de impact van de corona-crisis en hoe daar in de toekomst mee om te gaan. Tussen de werkzaamheden door bespreken we wat we zien aan gedrag, bij jezelf, je collega’s en als team. Vervolgens krijg je handvatten en experimenteerruimte om met effectiever gedrag te oefenen. Leren door te doen, noemen we dat.

Het boerenwerk

Buiten is het nieuwe binnen. En bewegend vergaderen en leren is het nieuwe afspreken. Daarom is de boerderij de ideale locatie voor een frisse start. Voor het echte boerenwerk kunnen we kiezen uit werkzaamheden als hekken timmeren, dieren verzorgen, schapen drijven, stallen uitmesten, koeien uit het weiland halen en melken, een afrastering zetten; te veel om op te noemen. Wat we gaan doen, hangt af van de teamdoelstellingen en de grootte van het team. En natuurlijk van het seizoen, of soms het weer. Eén ding is zeker, je gaat zelf aan de slag met het boerenwerk. Zeker weten dat jullie veel plezier hebben, de teamspirit voelbaar wordt en de energie weer gaat stromen!

Zie hieronder de belangrijkste werkzaamheden waar je uit kunt kiezen:

Schapen drijven

Met je team schapen bijeendrijven in een zelfgemaakte kraal (verzamelplaats). Wie zei dat het gemakkelijk was? Hoeveel hekken ga je gebruiken als je weet dat elk hek punten kost? Waar plaats je de kraal eigenlijk? Wat is jullie plan om de schapen richting de kraal te krijgen? Hoe sneller het lukt, hoe meer punten je verdient. Maar wat gebeurt er met de schapen als je de snelheid opvoert?
Hoe maken jullie het plan? Hoe worden de beslissingen in dit team genomen? Wie heeft welke rol? Hoe gaan jullie om met onverwachte situaties? En als het niet gaat zoals je wil, hoe verander je dan van strategie?

Workshop schapen drijven

Hekken timmeren

Met je team een of meer hekken maken. Hoe doe je dat?

Hoe lang en hoog moet het hek worden? Waarvoor is het bedoeld? Liggers, staanders, tussenruimte, hoeveel en hoe vaak? Meten, aftekenen en zagen, hoe doe je dat? Timmeren en zorgen dat het stevig wordt. Is de boer (lees: klant) tevreden?

Hoe pak je dit aan? Met hoeveel personen kun je aan één hek werken? Wie neemt de leiding? En wat als het toch anders uitpakt dan je dacht en het (net) niet past? Hoe reageert het team als de boer (lees: klant) niet tevreden is?

Workshop Werken op het land - Hekken timmeren
Hekken timmeren

Afrastering plaatsen

Palen, gaas, draad, en nog meer in de kruiwagen. Naar het land om een afrastering te plaatsen. Maar dan?

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig en waar vind je dat op de boerderij? Aangekomen op het land blijkt het er toch iets anders uit te zien dan op tekening. Wat nu? Hoe krijg je die palen de grond in? En hoe zorg je ervoor dat het gaas strak komt te zitten?

Wie heeft ervaring hierin en hoe wordt die gebruikt? Hoeveel ruimte voor inbreng blijft er over voor de andere teamleden? Is er iemand die het overzicht bewaart? Wordt er als team samengewerkt of in subteams? En hoe wordt het contact met de boer (lees: de klant) onderhouden?

Stallen uitmesten

Kalveren, pinken (als je weet wat dit voor dieren zijn krijg je bonuspunten ) en koeien staan een groot deel van het jaar in het stro op stal. Om hun verblijven schoon te houden, moeten die een aantal keren per week uitgemest worden en er moet nieuw stro in. Hoe pak je dat aan? Wie durft eigenlijk tussen de dieren te lopen met een mestvork? Hoe krijg je met elkaar ‘de gang’ erin zoals we dat op de boerderij noemen? Zichtbaar resultaat leidt tot een voldaan gevoel. Hoe zichtbaar is het resultaat in je dagelijkse werk? Hoe maak je het zichtbaar?

Stallen uitmesten
Stallen uitmesten
Stallen uitmesten

Koeien melken en verzorgen

Koeien melken, maar misschien ook wel koeien uit de wei halen, na het melken de koeien voeren en de stal van schoon stro voorzien. Kalfjes voeren? Melkstal weer schoonmaken. Wat komt er allemaal bij kijken?

Voor de meesten een volkomen nieuwe setting met melkstellen, melkleidingen, inloopruimte, melkruimte en vreetruimte. Hoe werkt het melken eigenlijk? Wat zijn de voorbereidende werkzaamheden die je bij iedere koe moet uitvoeren? Hoe sluit je het melkstel aan op de uier van de koe? Hoe weet je of er geen melk mee uit de uier komt? En wat moet je dan doen?

Hoe krijg je als individu en als team grip op het melkproces? Hoe organiseer je dit? Wie neemt welke rol en waarom eigenlijk? Is er in de hectiek nog voldoende aandacht voor elkaar? Wat als de koeien schrikken van je en jij van de koeien? Hoe bewaar je de rust?

Workshop Koeien melken
Workshop Koeien melken
Workshop Koeien melken
Workshop Koeien melken

Interactieve DISC-sessie

DISC geeft inzicht in je eigen voorkeursgedrag en dat van je team. Waarin is dit team goed en wat zijn jullie belangrijkste aandachtspunten?

Je leert op een interactieve manier de basics van DISC, samen met je team. Daarbij gebruiken we een praktische korte vragenlijst zodat je goed scherp krijgt welk DISC-type het best bij jou past. Maar minstens zo leuk en belangrijk is dat je echt gaat snappen hoe DISC werkt doordat je met elkaar boerenwerk gaat doen. Hoe gebruik je de kennis van DISC in de verdeling van het werk, de voorbereiding en de uitvoering? Als je ieder inzet op waarin hij of zij goed in is bereik je het meeste. De kunst is dat van elkaar te weten te komen.

DISC-sessie op de boerderij
DISC-sessie op de boerderij

Agile Scrum leren op de boerderij

Agile Scrum is een praktische en krachtige manier om projectmatig werken te organiseren. Hoe zorg je dat je het niet alleen begrijpt maar ook in de vingers krijgt?

Jullie starten met de sprintplanning bij het scrumbord. Daarop staat in de backlog het boerenwerk zoals een hek timmeren, een afrastering zetten, stallen uitmesten, noem maar op… net wat er nodig is. De boer is de product owner. Wie neemt de rol van scrum master op zich? Na drie kwartier werken is het tijd voor de eerste standup meeting. Hoe pak je dat aan? Wat werkt wel en wat kan handiger? Dan weer verder. Je eindigt met een sprint review en retrospective. Hoe tevreden is de boer na jullie inspanningen?

Agile leren op de boerderij
Agile leren op de boerderij

Onze teambuilding workshops


Teambuilding op de boerderij
Tijdsduur4-5 uur
Aantal pers.vanaf 6
Prijs vanaf € 1450,-

De boer op met je team

 • Een halve dag teambuilding op de boerderij
 • Vooraf telefonische of face-to-face intake gericht op concrete teamdoelstellingen voor een halve dag
 • Ontvangst met koffie, thee en koek of fris met iets lekkers erbij
 • Actieve teambuilding waarin echt boerenwerk wordt afgewisseld met reflectie op gedrag
 • Onbewuste gedragspatronen worden bespreekbaar, experimenteerruimte voor effectiever gedrag
 • Onderling begrip en verbinding ontstaan
 • Veel voorkomende thema’s: communicatie, samenwerking, leiderschap en strategie
 • Na afloop borrel met lekkere hapjes
Teambuilding en teamtrainingen gezond boeren verstand
Tijdsduur8-9 uur
Aantal pers.vanaf 6
Prijs vanaf € 1950,-

Een goede oogst met je team

 • Volledige dag teambuilding op de boerderij
 • Vooraf uitgebreide telefonische of face-to-face intake gericht op concrete teamdoelstellingen voor deze dag
 • Ontvangst met koffie, thee en koek of fris met iets lekkers erbij
 • Actieve teambuilding waarin echt boerenwerk wordt afgewisseld met reflectie op gedrag
 • Onbewuste gedragspatronen worden bespreekbaar, veel experimenteerruimte voor effectiever gedrag
 • Onderling begrip en verbinding ontstaan
 • Veel voorkomende thema’s: communicatie, samenwerking, leiderschap en strategie
 • Inclusief heerlijke boerenlunch
 • Na afloop borrel met lekkere hapjes
Workshop Teambuilding op de boerderij
Tijdsduur24 uur
Aantal pers.vanaf 6
Prijs vanaf € 2950,-

Goed boeren met je team: 24 uur op de boerderij

 • Workshop-teambuilding gedurende 24 uur
 • Vooraf uitgebreide telefonische of face-to-face intake gericht op concrete teamdoelstellingen voor deze workshop
 • Ontvangst met koffie, thee en koek of fris met iets lekkers erbij
 • Actieve teambuilding waarin echt boerenwerk wordt afgewisseld met reflectie op gedrag
 • Onbewuste gedragspatronen worden bespreekbaar, veel experimenteerruimte voor effectiever gedrag
 • Onderling begrip en verbinding ontstaan
 • Veel voorkomende thema’s: communicatie, samenwerking, leiderschap en strategie
 • Overnachting in de buurt (niet bij de prijs inbegrepen zodat je je eigen voorkeur kunt bepalen qua comfort en dus prijs)
 • Inclusief heerlijke boerenlunch en welverdiend diner (stampottenbuffet of bbq)
 • Na afloop borrel met lekkere hapjes
Tijdsduur8-9 uur
Aantal pers.vanaf 6-12
Prijs vanaf € 1950

After Corona Workshop: Dag lockdown, hallo team!

Eindelijk, het kan weer! De boerderij is de ideale plek om na de lockdown als team weer samen aan de slag te gaan. Er is genoeg ruimte om afstand te houden en werken doe je heerlijk in de frisse buitenlucht. Okay, met een vleugje koeienmest… Kom je met jouw team een hele of halve dag naar de boerderij? Kijk elkaar weer in de ogen, hoor en voel hoe het met iedereen gaat. Kom opnieuw met elkaar in contact en maak een frisse start!
 • Een hele dag op de boerderij met jouw team voor een frisse start;
 • Vooraf telefonische of face-to-face intake, gericht op concrete teamdoelstellingen voor deze dag
 • Actieve teamsessie met volop ruimte om diverse onderwerpen te bespreken
 • Als team aan de slag met echt boerenwerk, afgewisseld met reflectie op gedrag en leiderschap
 • Draagt bij aan meer onderling begrip en verbinding en daarmee aan gezamenlijke energie vooruit
 • Inclusief heerlijke boerenlunch
 • Na afloop borrel met lekkere hapjes

Op zoek naar een maatwerkoplossing?
Ik help je graag verder.

X

Stel je vraag

Stel hieronder jouw vraag en wij antwoorden binnen uiterlijk twee dagen op jouw vraag. Liever direct bellen? Bel gerust naar 06-53789002

  Locatie boerderij

  De Stadshoeve
  Zunderdorpergouw 29
  Zunderdorp (bij Amsterdam)

  Contact

  GezondBoerenVerstand.com
  Henk Vroom
  Pieter de Molijnlaan 19
  3764 SB Soest
  Tel: 06-53789002
  E-mail: henk@gezondboerenverstand.com