Daphne Laeijendecker

Daphne Laeijendecker – Sanquin

door Henk Vroom | 10 april 2019 |

Probleemstelling

We zijn binnen ons team Donorrelaties verantwoordelijk voor werving en behoud van de bloeddonors . Belangrijk werk in een interessante omgeving waarbij iedereen zich met hart en ziel inzet om mensen te helpen door middel van bloed en geneesmiddelen. De nadruk binnen het team ligt op marketing en communicatie. We werken daarbij vanuit 3 verschillende locaties, we werken hard want er is veel te doen en we hebben te maken met veel nieuwe ontwikkelingen. Vanuit deze toenemende uitdagingen hebben we besloten als team te investeren in samenwerking en daarvoor GezondBoerenVerstand ingeschakeld

Aanpak GezondBoerenVerstand

Vanuit de visie dat kennis over je eigen gedrag en dat van je collega’s helpt om nog beter samen te werken hebben we gekozen voor de implementatie van de Disc Persoonlijkheid analyse. Dat hebben we stapsgewijs gedaan, opbouwend vanuit individu naar team.

Alle teamleden kregen na het invullen van een gevalideerde vragenlijst een persoonlijkheidsprofiel. Deze profielen werden in een persoonlijk coaching gesprek 1-op-1 besproken zodat ieder zijn eigen gedrag goed kon begrijpen binnen de taal van Disc.
Team uitleg. Een twee uur durende workshop op kantoor waarin het model nog eens op een andere manier werd toegelicht en op een interactieve manier gekoppeld werd aan ons dagelijks functioneren en werk. Dit gaf een gezamenlijk begrip van ons gedrag. Bijvoorbeeld, hoe ga je met elkaar om als je voorkeur verschilt tussen introvert en extravert gedrag.
Een dag op de GezondBoerenVerstand boerderij. Handen uit de mouwen afwisselend met goede gesprekken. Zo hebben we bijvoorbeeld geoefend in samenwerking met het schapen drijven en het koeien halen uit de wei. Ook hebben we diverse oefeningen gedaan om vanuit onze, inmiddels opgebouwde, Disc kennis de brug te slaan in communicatie met je collega. Dat was niet altijd makkelijk, maar dat betekende ook dat we echt aan het leren waren.
Disc dates. Som is het fijn om in een informele omgeving je collega nog beter te leren kennen. Door met je collega op Disc date te gaan heb je de kans om het persoonlijkheidsprofiel nog meer 1 op1 uit te diepen. De vraag ‘en wat betekent dit voor onze samenwerking?’ staat centraal.

Resultaat

We hebben met Disc een helder begrippenkader gekregen waarbinnen we over ons eigen gedrag maar ook over onze interactie met collega’s, donoren en leveranciers kunnen spreken. Dat helpt enorm om niet te blijven hangen in soms lastige kwesties maar te leren er met een afstandje naar te kijken. En zo met meer begrip van ieders gedragsvoorkeuren oplossingsrichtingen te creëren die we voorheen niet zagen. Het lukt natuurlijk niet altijd, maar een lastige kwestie kunnen we steeds vaker zien als spanning die (deels) wordt veroorzaakt door de verschillende gedragsvoorkeuren van de betrokkenen. En dat maakt een groot verschil!

Wil je meer weten over coaching op basis van gezond boeren verstand? Neem dan contact met mij op. Tel: 06-53789002

Henk Vroom
Oprichter en teamcoach Gezond Boeren Verstand

Locatie boerderij

De Stadshoeve
Zunderdorpergouw 29
Zunderdorp (bij Amsterdam)

Contact

GezondBoerenVerstand.com
Henk Vroom
Pieter de Molijnlaan 19
3764 SB Soest
Tel: 06-53789002
E-mail: henk@gezondboerenverstand.com